Jeroen Sprankenis benoemd tot Director Business Development & Sales bij MTA Group

8 oktober, 2024

MTA Group kondigt met trots de aanstelling van Jeroen Sprankenis aan als nieuwe Director Business Development & Sales. Met zijn komst is het directieteam van MTA Group dat verder bestaat uit Roel Wessels, Jack van Nunen en Frans van der Velden nu compleet. Samen met de ondernemers Robert Manders (CEO) en Patrick Geerts (CSO) heeft dit team de dagelijkse leiding van de gehele organisatie in handen.

Versterking voor verdere groei

Jeroen Sprankenis brengt een schat aan ervaring mee op het gebied van business development en sales binnen de nationale en internationale hightech markt. Zijn uitgebreide kennis van het Brainport-ecosysteem en zijn bewezen track record in het realiseren van groei en het versterken van marktposities, maken hem de ideale kandidaat voor deze belangrijke rol binnen MTA.

CSO Patrick Geerts: “Met Jeroen aan boord kunnen we nog beter inhoud gaan geven aan de groeiambities van MTA. Zijn strategische visie, gecombineerd met een diep begrip van de markt en een sterke focus op klantrelaties, zullen ons helpen om onze positie als toonaangevende partner in de ontwikkeling en productie van hightech systemen verder te versterken.”

Over MTA Group

MTA Group, opgericht in 2002 en gevestigd in Helmond, is de one-stop-factory en eerstelijns toeleverancier voor de ontwikkeling, industrialisatie en serieproductie van hightech mechatronische systemen. Het bedrijf bedient toonaangevende OEM’s in diverse sectoren, waaronder medical robotics, agri robotics, food processing, packaging, industrial automation, additive manufacturing en industrial printing. MTA richt zich op high-mix, low-volume, high-complexity producten en biedt oplossingen van concept tot serieproductie. Met een focus op kostenefficiëntie, maakbaarheid en snelle marktintroductie ondersteunt MTA haar klanten bij de transitie naar modulair uitbesteden en een succesvol serieproduct.

Klaar voor de volgende fase

Met de benoeming van Jeroen Sprankenis is MTA klaar voor een nieuwe fase van groei en professionalisering. Jeroen zal verantwoordelijk zijn voor het verder uitbouwen van de commerciële strategie en het aansturen van het salesteam, met als doel om MTA’s positie als strategische partner voor OEM-klanten verder te versterken.

Jeroen Sprankenis over zijn benoeming: “Ik kijk enorm uit om bij MTA aan de slag te gaan en samen met het team verder te bouwen aan het sterke merk dat MTA al jaren is. De digitalisering, de komst van nieuwe technologieën, maar ook de maatschappelijke uitdagingen waar we voor staan zoals de energietransitie, klimaatverandering en materiaal- en personeelsschaarste, vragen om innovatieve en kostenefficiënte oplossingen zoals robotisering en automatisering. Dit gecombineerd met de trend dat OEM’s zich steeds meer gaan concentreren op hun core, geeft MTA binnen het unieke Brainport-ecosysteem enorme kansen voor verdere groei en ontwikkeling.”

Foto: Directieteam MTA Group. V.l.n.r.: Roel Wessels (Director Development & Engineering), Frans van der Velden (Director Finance & IT), Patrick Geerts (Co-founder & CSO), Jack van Nunen (Director Supply Chain & Operations), Robert Manders (Co-founder & CEO), Jeroen Sprankenis (Director Business Development & Sales)